Rubriky
Nezařazené

MŠ JEDE DO SOLNÉ JESKYNĚ

Návštěva solné jeskyně

Během měsíce února, navazujeme ve stejný den a stejný čas, po ukončení kurzu plavání

Čtvrtek 2.2., 9.2., 16.2., tedy 3x

Sraz ve školce v 8 hodin, odjezd po 8 hodině

Cena 100 Kč – Vstup do solné 50 Kč + doprava 50 Kč

Celkem 300 Kč

Děti budou mít s sebou vždy připraveny BÍLÉ PONOŽKY

SOLNÁ JESKYNĚ je originálním způsobem jak využit kamenné soli a soli z Mrtvého moře pro účely rehabilitace, rekondice, prevence a ochrany zdraví. Pobyt v solné jeskyni přispívá k zlepšení zdravotních problémů při onemocněních, jako jsou ekzémy, lupenka, alergie, astma, bronchitida a dalších.

Solná jeskyně „Jičín v Lipové aleji“ má klinický atest plicní kliniky nemocnice v Hradci Králové, který potvrzuje, že složení solí a technologie výstavby je optimální pro Váš pobyt, za účelem zlepšení klinických příznaků indikovaných onemocnění, prevence a celkové regenerace organismu.

V jeskyni panuje specifické mikroklima, které je charakteristické vyjímečnou bakteriologickou čistotou vzduchu, který je nasycen minerály a mikroelementy. Kromě záporné ionizace, blahodárně působící na člověka, je vzduch v jeskyni obohacen částicemi jódu, draslíku, vápníku, hořčíku, selenu, brómu a mnohými dalšími prvky. Terapie probíhá po dobu 45 minut na velmi pohodlných polohovatelných lehátkách, při příjemné relaxační hudbě (šum moře, větru, zpěv ptáků), která napomáhá celkovému uvolnění a relaxaci. Účinek je doplněn systémem chronoterapie (světelné terapie), která má kladný vliv na celkovou dobrou kondici organizmu. Použití teplých barevných odstínů (žluté, oranžové a červené) působí povzbudivě a naplňuje nás novou energií. Studené barvy (fialová, světle modrá, indigo) uklidňují smysly a zlepšují náladu.